Legendarni pjevač Ibro Selmanović koji je porijeklom iz Krajine i ovaj put je upisao nove pobjede i nove uspjehe.

Kako portal Biscani.net saznaje, saradnja između Ibre Selmanovića i Mirka Šenkovskog poznatijeg kao Geronima ( Džeronima), ovaj put ostvarila je zapažen rezultat na festivalu u Beogradu.

Riječ je o pjesmi “Dobri ljudi” koju je kompozirao Mirko Šenkovski Džeronimo, tekst je radila njegova supruga Dragana Kajtazović Šenkovski, a kako Ibro kaže za portal Biscani.net zadovoljan je njenim uspjehom na Beogradskom saboru 2020 godine.

Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije (SEMUS) i Radio Televizija Srbije ove godine organizirali su Sabor narodne muzike. Ova nacionalna muzička manifestacija oslanja se na najbolju tradiciju nekadašnjeg “Beogradskog Sabora” a sa ciljem da iznjedri nove pjesme, u duhu tradicije našeg narodnog stvaralaštva i da doprinese očuvanju naše narodne kulture.

Ove godine na konkurs se prijavilo oko 500 pjesama, a pjesma je prošla u samo finale Sabora 2020 godine. Kako Ibro Selmanović kaže za portal Biscani.net, pjesma je dobila sve pozitivne kritike i komentare od muzičara, publike i stručnog žirija ali i publike pred malim ekranima.

Ponedjeljkom u večernjem terminu na RTS mogli smo pratiti nove kompozicije narodne muzike te uživati u muzici naših pjevača.

Pjesma je prošla u 8 grupa kroz 8 emisija, s tim da navedemo da je u svakoj emisiji stručni žiri birao 2 pjevača i 2 pjesme koje su prolaze direktno dalje.

Ibro Selmanović je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem festivalu. Predstavlja našu državu, naš kanton, naš grad ali i naše građane kao i uvijek do sada, kroz 35 godina na estradi.

Finale emisije održati će se 28.decembra.2020 godine kada će biti odlučeno ko će osvojiti najljepšu titulu pobjednika ovogodišnjeg Beogradskog sabora.

Ibri Selmanoviću i njegovoj pjesmi “Dobri ljudi” želimo puno sreće u finalu.

A u prilogu članka dodajemo i pjesmu kojom će se naš Krajišnjik takmičiti u finalu.
Poslušajte je i vi.

Izvor: Biscani.net