Na posljednjem kickboxing turniru ove godine u Splitu okupilo se preko 700 takmičara iz 76 klubova među kojima je učešće uzeo i KBS FAVORIT BH iz Bihaća sa 4 borca koji su osvojili značajne 3 medalje.

Bez odličja je ostao Rasim Alunović koji je u kvalifkkacijama u odličnom meču izgubio protiv Ivana Letice koji je osvojio turnir i proglašen za najboljeg borca. Rasimu je ovo prvi meč nakon sedmomjesečne pauze i dobar test pred sezonu 2020.

Almir Mujagić je u polufunalu nokautom savladao protivnika iz domaćeg “Pit Bulla” dok je u finalu protivnik iz Zagreba vješto izbjegavao Almirove silovite napade i izborio pobjedu za jedan bod razlike tako da je srebreno odličje pripalo 15-ogodišnjem Almiru na njegovom prvom međunarodnom turniru.

Borci KBS FAVORIT BH sa trenerom Rinaldom Pikolotijem

Srebrenom medaljom se morala zadovoljiti i Šejla Oraščanin nakon povrede lijeve ruke u drugoj rundi nakon čega nije mogla nastavit dalje. Ostaje žal za zlatnom medaljom koja je bila očekivana jer je Šejla dominirala od početka meča i stekla veliku bodovnu prednost nad protivnicom iz Šibenika koja je osvajačica Svjetske bronze iz Sarajeva. Na žalost povrede su takođe dio ovogg sporta.

Brilijirala je Ajla Vojić koja je u tri runde finalnog meča protiv Dore Mlinarić iz HR pokazala svu ljepotu kickboxinga i oduševila sve prisutne u punoj sportskoj dvorani “GRIPE” a u naš grad po ko zna koji put donijela zlato.

Svi takmičari su bili na nivou zadatka i u novu godinu kreću sa opravdanim očekivanjima da će svo četvoro ove godine izborit svoje mjesto u kickboxing reprezentaciji BiH.
Favorit BH je u ukupnom poretku klubova zauzeo visoku sedmu poziciju.