Nasilnik koji je zgrozio region: Zašto sam pretukao starca na biciklu

Blic
Vozač BMW Marko Stevanović je mladić sa snimka u kojem je pretučen starac.

Vozač BMW Marko Stevanović, mladić sa snimka koji je šokirao Srbiju i region, a na kojem se vidi kako udara starijeg čovjeka na biciklu, uhapsili su ga i  bilo mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

On se tereti za nasilničko ponašanje. Blic podsjeća da je on jučer poslije objavljenog snimka, izjavio slijedeće:

“Reagovao sam u afektu i žao mi je. Djevojka mi je javila da je starac na biciklu vrijeđa i dobacuje joj pogrdne riječi.”

On je dodao da nema razloga da se krije i da mu je žao zbog svega jer je odreagovao u afektu kada je pretukao Miša Očovaja (73) iz Stare Pazove.

– Moja djevojka, koja je dijabetičar, otišla je da trči. U jednom trenutku me je zvala i rekla da za njom ide deda na biciklu, da je naziva kurvom, prijeti joj i psuje je. Sva uplakana me je zvala i rekla mi šta se desilo. Bio sam potpuno van sebe, pa sam sjeo u kola i otišao tamo – priča Stevanović.

On dodaje da je ubrzo sreo starca i da mu je pao mrak na oči kad ga je vidio.

– Bio sam bijesan kao ris. Sjetio sam se i majke, koja je prije dvije godine imala neprijatnost, kada su dvojica stala kolima i tjerala je da uđe. Jedva se bila izvukla, a i dan-danas doživljava stres – kaže Stevanović.

On ističe da je, kada je sjeo u automobil, pozvao Hitnu pomoć i sam otišao u policijsku stanicu.

– Kriv sam, priznajem, i mnogo se kajem. Da mogu da vratim vrijeme, drugačije bih reagovao. Imam majku, sestru i djevojku i iskreno se nadam da nijedna djevojka neće doživjeti strah koji je moja djevojka imala – iskren je Stevanović, koji do sada nije imao nijedan prekršaj niti bilo kakve policijske prijave.

Ostavio ga da leži nasred puta

Incident se dogodio u ponedeljak oko 19 sati u Šafarikovoj ulici u Staroj Pazovi. Na snimku do kog je došao Blic vidi se kako Očovaju, koji vozi bicikl, prilazi mladić koji je izašao iz plavog BMW.

On prilazi starcu i sa dva snažna udarca u glavu ga obara s bicikla. Potom odlazi do automobila, ali se brzo vraća da vidi u kakvom je stanju starac koji je ležao na putu bez svijesti. Potom je mladić sklonio bicikl s puta i ubrzo se s djevojkom odvezao kolima, ostavivši nesrećnog Očovaja da leži nasred puta.

Iako je prošlo nekoliko automobila, niko se nije zaustavio da pomogne starcu dok nije došla Hitna pomoć, koja je Očovaja odvezla do bolnice.

Mišo Očovaj (73) iz Stare Pazove otvorio je vrata svoje kuće novinarima “Blica” sa podlivima ispod oba oka i ispričao da se ne sjeća batina koje je dobio, a za koje je javnost saznala kada se na internetu pojavio snimak na kome se vidi kako mlađi muškarac dva puta udara i nokautira starca na biciklu.

– Sjećam se da sam vozio bicikl Šafarikovom ulicom, a onda se zaustavio automobil i iz njega je istrčao mladić. Viknuo je “Stani!”, a onda upitao: “Zašto si dobacivao mojoj djevojci?” Ja sam pitao kojoj djevojci, a on je rekao “ovoj u kolima”, i poslije toga se ničeg ne sjećam – ispričao je Mišo za “Blic”.

On je rekao i da ne poznaje dečka koji ga je udario, da nije iz njegovog kraja, kao i da je čuo da je momak uhapšen.

Očovaj priznaje i da je tog dana popio dva, tri piva u komšiluku, ali do podneva, i da posle toga nije konzumirao alkohol.

– Ja imam 73 godine, nikada ne dobacujem ženama i djevojkama, to bi bilo sramota – rekao je on.

Očovaj je dao izjavu policiji i angažovao je advokata.

Stevanović u Pazovi važi za mladića “na mjestu”

Koliko smo uspjeli da saznamo od žitelja Stare Pazove, koji poznaju Marka Stevanovića, vozača “Bmw”-a koji je presreo i udarcima onesvestio Miša Očovaja, Stevanović važi za mladića na mjestu i inače nije problematičan.

 

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...