Kovčeg s 500.000 eura je u podrumu lijepe pariške zgrade pronašla žena koja je naslijedila stan svoje majke i naumila ga prodati.

– Nismo završili brojanje, no ima negdje između 500.000 i 600.000 eura u novčanicama od 500, 100 i 50 eura – otkrio je izvor za dnevni list “Le Parisien”.

Žena u pedesetima naslijedila je stan od svoje majke te poduzela radnje potrebne za prodaju nekretnine u otmjenom 7. arondismanu, nedaleko od Marsovih polja i Ajfelovog tornja, piše list.

Angažirala je agenciju za nekretnine radi procjene vrijednosti stana, a u sklopu priprema za prodaju u spremištu u podrumu pronađeno je blago skriveno u kovčegu.

O nalazu je obaviještena policija, koja je pokrenula istragu. Angažirana je financijska policija specijalizirana za istraživanje pranja i krivotvorenja novca.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.