GAZZETTA DELLO SPORT najčitaniji je dnevni list u Italiji. Jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu svakog dana čita oko četiri milijuna Talijana.

Svi oni danas na naslovnici kultne Gazzette, novine s preko 120 godina tradicije, gledaju trijumfalnu facu i pozu jednog Hrvata.

Ante Rebić je u samo mjesec dana od neprimjetne i beskorisne rezerve propalog Milana, postao ključni igrač, borac, strijelac i preporoditelj palog velikana talijanskog i svjetskog nogometa.

Gazzetta je od početka renesanse Rebića i Milana prepoznala ključnu ulogu hrvatskog detonatora Rossonera, a s obzirom na to da je i legendarnom dnevnom listu sjedište u Milanu, Rebić se u zadnje vrijeme ne miče s njene naslovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je i danas, nakon što je Rebić sinoćnjim golom, šestim u zadnjih sedam utakmica, donio novu vrijednu pobjedu Milanu.

#Buongiorno con la #primapagina di oggi!

Tutte le notizie 👉 https://t.co/QoAurgLF4H#gazzetta #18febbraio pic.twitter.com/mlCwaaYAhZ

— LaGazzettadelloSport (@Gazzetta_it) February 18, 2020

Njome je Milan, koji je prije Rebićeve eksplozije bio blizu borbe za opstanak, došao u zonu Europa Lige. Zato Gazzetta na naslovnici piše “Euro Milan u znaku Hrvata”, dok je ispod toga raspalila “Il ReBic”, što je igra riječima, jer “Il Re” na talijanskom znači kralj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Naslovnica Gazzette pokazuje kakva je Rebić faca u Italiji / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.