Nastavni proces na fakultetima Univerziteta u Bihaću bi trebao početi 12. oktobra.

Poštujući higijensko-epidemiološke mjere i odredbe, nastava bi se trebala odvijati u realnom vremenu u prostorijama fakulteta. Ukoliko se mjere shodno epidemiološkoj situaciji pooštre, studenti će biti podijeljeni u dvije grupe prema modelu koji se već provodi u nekim obrazovnim ustanovama.

Tačan broj novoupisanih studenata biti će poznat 5. oktobra, kada će javnosti biti dostupne i rang liste upisanih studenata.

Prema riječima Fadila Islamovića, rektora Univerziteta u Bihaću, nastava u učionicama je najbolji vid nastave kojem nema alternative. Budu li dozvoljavale prilike, kako je kazao, oni će nastavu primarno organizirati u učionicama poštujući sve preporuke i ograničenja koje nalažu higijensko epidemiološke mjere koje su na snazi. Ako se situacija pogorša, nastava će biti organizirana na daljinu.

U svakom slučaju, fakulteti kao članice Univerziteta u Bihaću su spremni za novu akademsku godinu, bogatiji za iskustvo online predavanja koje su primjenjivali krajem prošle akademske godine. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke slike zamjenska rješenja postoje i primijenit će se u skladu sa trenutnim okolnostima.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.