Nastavak radova na cesti Kamenica-Vrkašić


Sredstvima grada Bihaća i Direkcije za ceste USK-a asfaltirati će se 500 metara puta Kamenica –Vrkašić

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Kamenica u toku su radovi na lokalnoj cesti Kameničkih Gazija koja spaja naselje Vrkašić sa ostatkom naselja Kamenica i mostom u Kraljama. Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom 334.000 KM a sredstva su zajednički udružila Vlada USK-a i gradska uprava Bihaća. Zahvaljujući osiguranim sredstvima biti će asfaltirano 500 metara puta , te će uz do sad asfaltiranih 711 metara , za asfaltiranje do mosta u Kraljama ostati za asfaltiranje 475 metara.

Radove u Vrkašiću danas su obišli predstavnici gradske uprave Bihać i Direkcije za ceste USK-a, istaknuvši da je zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima urađeno dosta posla na pomenutoj lokaciji.

„ Ovo je za grad Bihać izuzetno važan putni pravac jer je ovaj put jedan od alternativnih putnih pravaca i put koji ide prema trećem mostu ,onom u naselju Kralje i dalje pream gradu. Hvala Vladi USK-a i premijeru USK-a na podršci ovom projektu koji je značajan i za mještane ovog naselja koji decenijama čekaju asfalt „- kazao je ispred gradske uprave Asmir Budimlić, gradski vijećnik.

Paralelno sa asfaltiranjem 500 metara dionice Vrkašić-Kamenica rješavati će se i problem oborinskih i otpadnih voda u ovom naselju za što će  se izdvojiti 140.000 KM sa projektnom dokumentacijom.

 

//KABINET GRADONAČELNIKA0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...