Nastavljeno suđenje Hamdiji Lipovači i ostalima, šteta za budžet veća od pola miliona maraka


Danas je održano glavno ročište na Kantonalnom sudu u predmetu protiv Hamdije Lipovače, Alena Gluhalića, Aide Džambegović, Senke Zolić i Seada Dupanovića.

Pročitana je optužnica u kojoj je decidno navedeno kako su od posla građevinske izvedbe radova na Sportskom centru Stens, od početnih 748 hiljada maraka na kraju sve naplaćeno u iznosu od preko 2 miliona.

Aneksi koje će Tužilaštvo dokazivati da su nelegalni, i dodatni radovi, propusti u finansijskoj kontroli ali i nadzoru, proizvjeli su direktnu štetu budžetu grada Bihaća za preko pola miliona maraka.

Lipovačina odbrana se zasniva na tome da se jasno utvrdi šta je čiji bio propust i odgovornost, uz obrazloženje da je Lipovača kao mlad i ambiciozan načelnik imao dobre namjere, što više zvuči kao olakšavajuća okolnost nego koncept odbrane.

Gluhalićeva odbrana je istaknula da će oboriti sva tri vještačenja od strane tužilaštva, ali nisu bili sigurni hoće li izvoditi svoje vještačenje.

U nastavku suđenja biće saslušano preko 10 svjedoka, vještaka i biće predstavljena ogromna količina dokumentacije kao dokaznog materijala na koje će odbrana imati svoje primjedbe.

IZVOR: MOJusk.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...