NATPIS KOJI JE ZAPALIO INTERNET: Vlasnici pekare u Zemunu otkrili zašto trudnice kod njih krompirušu plaćaju 1 dinar, ODUŠEVIĆETE SE

alo.rs
Dok šetate Zemunom, pažnju će vam sigurno privući nesvakidašnji natpis na pekari: „Ivanjička krompiruša: dinar - samo za trudnice”.

Dok šetate Zemunom, pažnju će vam sigurno privući nesvakidašnji natpis na pekari: „Ivanjička krompiruša: dinar – samo za trudnice”.

Odličan marketinški potez, pomislili bi mnogi. Međutim, razlog za ovakav postupak je potpuno drugačiji! Višeslava i Milomir Mijailović, vlasnici ove pekare, godinama su pokušavali da dobiju dijete. Nakon 18 godina i pet vantjelesnih oplodnji, san im se konačno ostvario! Uspjeli su da dobiju sina Srećka.

Kako kaže ovaj par, kada su saznali da je novi član njihove porodice na putu, nakon toliko godina, poželjeli su da svoju radost podijele sa drugim ženama koje takođe očekuju prinovu. Od tog dana, već tri godine, svaka trudnica koja dođe u njihovu pekaru dobija pitu krompirušu za dinar.

– Cijeli život smo davali da bismo Srećka dobili, sada nam ga je Bog dao i mi nastavljamo da dajemo, koliko smo u mogućnosti – kaže Višeslava i dodaje da dosad nije bilo zloupotreba i da i u buduće neće voditi istragu. Svaka žena koja kaže da je trudna dobija krompirušu za dinar. Ako neka ne govori istinu, neka joj služi na čast – kaže naša sagovornica.

Ova akcija je Milomirova zamisao, baš kao i sve prethodne. Supruga Višeslava prisjeća se njegovih riječi svakog puta kada bi se uključio u neku: „Bićeš i ti trudnica jednog dana“. I iako je Višeslava već bila izgubila nadu, Milomir nije. Kada se njihova želja ostvarila, nisu prestali da čine dobra dela.

Na Srećkov prvi rođendan darovali porodilje sa po 5.000 dinara

Srećkov dolazak na svijet nije obradovao samo njegove roditelje, već i mnoge druge zemunske mame i bebe. Za Srećkov prvi rođendan, njegovi roditelji obradovali su svaku mamu koja je tog dana dobila bebu. Zemunke su bile oduševljene kada su im u porodilište, poput nagrade za hrabrost i buduću požrtvovanost, donijeli po krompirušu i vaučere vrijedne 5.000 dinara.

Pored svakodnevnog poklanjanja pite trudnicama, Mijailovići se aktivno bave humanitarnim radom. Tako su učestvovali u akcijama „Teleton“, „Nedelja porodičnog jedinstva: Rađajte se i množite“, davanja pomoći građanima Svilajinca i ugroženima zbog poplava i drugim.

– Nismo nikakvi bogataši, podstanari smo, imamo kredit, ali ono što imamo, dijelimo s onima kojima je najpotrebnije – kaže Višeslava, koja je od posla jedva našla vrijeme da razgovara s nama.

Pekara koja podstiče natalitet

Njihova najnovija inicijativa je da svakom radniku ili radnici, koji dobiju dijete tokom rada u pekari, po rođenju djeteta poklone 100.000 dinara. Ovo je neke sugrađane začudilo, a drugi sumnjaju u istinitost ove tvrdnje. Ipak, u pekari s nestrpljenjem očekuju prvu prinovu nekog od svojih radnika, kako bi mogli da dokažu iskrenost svojih namjera.

– Na pekari je istaknut natpis koji govori o poklonu, ili bolje reći nagradi, koja čeka svakog zaposlenog ili zaposlenu koji dobiju dijete – kaže Višeslava i dodaje da trenutno traže i nove zaposlene, ali da već 15 dana niko nije konkurisao.

Njihova humana djelatnost ne počinje i ne završava se ovim. Već godinama, Mijailovići su poznati kao veliki dobrotvori, o čemu svjedoče brojna priznanja i svjedočanstva koja su dobili za svoja dobra djela.

– Ništa od ovoga ne radimo ni zbog kakve reklame, niti da se hvalimo. Želimo da pomažemo ljudima kojima je pomoć potrebna i da podstaknemo natalitet – istakli su za „Alo!“ ovi humani pekari.

Popusti za trudnice

Ova zemunska pekara nije jedini primjer beogradskih ugostitelja koji imaju posebne pogodnosti za buduće mame. Na jednom splavu na Savi postoji poseban artikal, kafa za trudnice, po cijeni od simboličnih devet dinara, neke pak poslastičarnice imaju besplatne kolače i limunadu, a postoje i privatne klinike koje imaju akcije u kojima trudnice mogu besplatno obaviti potrebne analize.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...