BUNDESLIGAŠKA utakmica između Union Berlina i Wolfsburga nakratko je prekinuta u 45. minuti nakon što su navijači momčadi iz Berlina izvjesili uvredljive transparente protiv Njemačkog nogometnog saveza i vlasnik Hoffenheima Dietmara Hoppa.

Navijači Union Berlina najprije su izvjesili transparent na kojem je pisalo: ”Kolektivne kazne su ukinute 2017, a sad idete u korist Hoppa. Ovo je dva koraka unatrag. Jebi se DFB”, pisalo je.

“Collective punishments scrapped in 2017, and now currying favour with Hopp. Two steps back! F*** you, DFB”

More banners, this time from 1. FC #Union #Berlin supporters. Referee again stops play, PA announcement, game resumes.

[📷 @braneck] #fcunion #bundesliga pic.twitter.com/nryT7KCOuR

— Matt Ford (@matt_4d) March 1, 2020

Utakmica je prekinuta u 45. minuti nakon što su navijači izvjesili još jedan transparent na kojem je bila prekrižena slika Dietmara Hoppa uz natpis ”Kurvin sin.” Sudac Bastian Dankert je igrače poslao u svlačionicu, a nakon što su sporni transparenti uklonjeni utakmica je u drugom poluvremenu nastavljena.

Tjoa. Das ist dann halt so. #FCUWOB #Hopp pic.twitter.com/0RlsLFHENq

— Georg S. | Blarry is a moisturized leftie (@BlarryOfficial) March 1, 2020

Jučer su na utakmici između Hoffenheima i Bayerna navijači bavarske momčadi u 78. minuti prekinuli utakmicu vrijeđajući gazdu Hoffenheima te skandirajući mu da je kurvin sin.

Sudac Christian Dingert prekinuo je susret, a trener Bayerna Flick i čelnici Bayerna pozvali su navijače da prekinu s vrijeđanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pauze utakmica je nastavljena, ali je potom opet prekinuta. Nakon što je još jednom nastavljena igrači obje momčadi samo su se dodavali dok vrijeme nije isteklo. Tako nešto nikad nismo vidjeli na nogometnim terenima.

Hoffenheim je, uz RB Leipzig, najomraženiji njemački klub. Radi se o rijetkom klubu koji nije ustrojen po modelu 50+1, koji onemogućava investitorima da jednostavno kupe klubove pod kontrolom članova. Vlasnik 96 posto dionica jest milijunaš Dietmar Hopp.

Što se tiče transparenta na kojem se spominjala kolektivna kazna to odnosi na navijače Borussije Dortmund koje je Njemački nogometni savez kaznio s dvije godine zabrane dolaska na stadion Hoffenheima zbog vrijeđanja Hoppa. Ta je odluka ujedinila navijače iz cijele Bundeslige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Navijači Union Berlina vrijeđali Kramarićevog gazdu i prekinuli utakmicu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.