Kandidati Nezavisnog bloka Bihać u okviru predizbornih aktivnosti, simbolično su se zaustavili ispred Graničnog prelaza Izačić kako bi ukazali na problem mladih u ovom gradu ali i u cijeloj BiH.

Nemogućnost zapošljavanja mladih nakon završetka srednjeg ili visokog obrazovanja, nejednake šanse i korupcija u državi prouzročili su trend masovnog odlaska mladih iz BiH u razvijenije zemlje Evrope i svijeta.

Zabrinjavajuća činjenica je da taj trend ne prestaje te je sve veći broj mladih koji javno izražavaju mišljenje da se ne žele vratiti u BiH.

Na listi Nezavisnog bloka Bihać za Gradsko vijeće je veliki broj mladih i školovanih ljudi koji se za svoju budućnost žele izboriti u svome gradu i državi Bosni i Hercegovini.

“Za Bihać moramo izboriti jednake šanse za sve mlade prilikom zapošljavanja, pokretanja biznisa ili realizacije ideja koje imamo, kao i puno više kulturnih i turističkih sadržaja koje bi morali imati u našem gradu. Mi smo vrata Evropske unije i sa našom pameti i sposobnostima, želimo evropske standarde dovesti u Bihać i BiH i tako osigurati da naši mladi ovdje ostaju i grade svoje porodice”- izjavila je diplomirana pravnica Mirela Hadžihajdarević, kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće.

Nezavisni blok mladima svakodnevno šalje jasnu poruku rješenja kako bi ostali u ovom gradu da se bore za svoju budućnost“. Inače, Elvira Begić je majka djece koja su upravo iz ove države otišla za boljom budućnosti i podsjeća se brojne inicijative predsjednika NB-a, Senada Šepića koji je u Parlamentu godinama tražio rasprave i bavljenje upravo ovom temom, ali dosadašnja vlast to nikada nije željela riješiti. Zato je uvjerena da je Nezavisni blok i konkretna politika promjena rješenje i da će to gradjani podržati na izborima.

Izvor: Grad Bihać

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.