– Ilda Šaulić je ogorčena što je Turčin Alsin Levent, ubica njenog oca Šabana, prije dva dana pušten da se brani sa slobode.

Kćerka legendarnog pjevača odmah je po povratku iz Amerike sa suprugom Bojanom Vučkovićem otišla na očev grob i tamo rekla da će njegovog ubicu stići Božja kazna. Ilda je u utorak 10 sati stigla na Novo groblje sa velikim buketom cvijeća i stavila ga na Šabanov grob. Pjevačica i njen muž očistili su spomenik i zapalili svijeće.

“Ne brini ništa, tatice moj, stići će Božja kazna onog ko te je odvojio od nas. Neće mu pomoći to što se brani sa slobode, jer onaj gore sve vidi. Sve u životu ide po zasluzi”, rekla je kroz suze Šabanova kćerka.

“Ilda je očajna i razočarana. Mislila je da to Njemačkoj bolje funkcioniše, da je zakon stroži, ali se prevarila. Ona je svjesna da njenog tatu ništa ne može da vrati, ali joj je žao što onaj ko joj ga je oduzeo nije do presude zadržan u zatvoru. Uzda se u Božju pravdu”, rekao je dobro obaviješten izvor blizak porodici Šaulić.

Turčin koji je skrivio smrt Šabana Šaulića prolazi kroz PAKA0

Alsin Levant na slobodi je jer, kako kažu u tužiteljstvu, nema opasnosti da će pobjeći izvan zemlje.

Vozač koji je skrivio prometnu nesreću u njemačkom gradu Bielefeldu, a u kojoj je poginuo pjevač Šaban Šaulić, sada je na slobodi i čeka suđenje, piše Kurir.

Doznali su kako je Alsin Levant tužiteljstvu dostavio svoju adresu te je na slobodi jer smatraju kako nema opasnosti da će pobjeći izvan zemlje. Levantov odvjetnik ne želi otkriti adresu svog klijenta jer je, kako kaže, dobio brojne prijetnje smrću.

Nakon nesreće Levant nije policiji dao svoju adresu, a objasnio je kako je nedugo prije nesreće prekinuo s djevojkom s kojom je zajedno živio i iselio se iz zajedničkog stana te nije imao novo prebivalište.

Tužiteljstvo je potvrdilo kako je pitanje dana kada će biti podignuta optužnica protiv Alsina koji je skrivio smrt Šabana Šaulića i njegova prijatelja Mirsada Kerića.

Levanta se zasad tereti za nemarnu vožnju i vožnju pod utjecajem alkohola.