Ne može se pregovarati o nacionalnoj sigurnosti Turske

vijesti.ba

Fahrettin Altun, šef za odnose s javnošću pri Kabinetu predsjednika Turske, istakao je da se ni u kojem slučaju ne može pregovarati o nacionalnoj sigurnosti Turske.

Altun se putem Twittera osvrnuo na posjetu Ankari savjetnika Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, dodajući kako se nada da je američki zvaničnik osjetio gostoprimstvo Turaka koje je nadaleko poznato u svijetu.

“O nacionalnoj sigurnosti Turske se ne može pregovarati. U našoj borbi protiv terorizma nema “ako” već “kada”. Izjednačavanje sirijskih Kurda i terorističke grupe koju podržava SAD predstavlja uvredu za kurdski narod ali i za našu inteligenciju”, napisao je Altun.

Delegacija Republike Turske na čelu s Ibrahimom Kalinom, glasnogovornikom ureda predsjednika te zemlje, sastala se danas s američkom delegacijom na čelu s savjetnikom Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Johnom Boltonom.

Sastanak održan u Predsjedničkoj palati trajao je nešto duže od dva sata.

Tursku delegaciju činili su i zamjenik ministra vanjskih poslova Sedat Onal, zamjenik ministra odbrane Yunus Emre Karaosmanoglu, zamjenik šefa obavještajne službe (MIT) Cemalettin Celik i drugi zvaničnici.

Delegaciju SAD-a činili su i načelnik Generalštaba američke vojske Joseph Dunford, specijalni predstavnik za Globalnu koaliciju James Jeffrey i drugi zvaničnici.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...