Nakon 19 mjeseci Tužilaštvo Kantona Sarajevo odlučilo je da neće provesti istragu protiv Huse Ćesira.

Huso Ćesir, aktuelni predsjednik SDA Novi Grad, zajedno sa svojim sinom Muamerom, 28. marta 2019. godine nasrnuo je na fotografa Žurnala Adija Kebu.

Kebo se nalazio na javnoj površini, odakle je fotografirao zgradu firme “Bosnaplast”. On se tada nalazio na redakcijskom zadatku.

Iz zgrade su istrčali Huso i njegov sin Muamer, vrijeđali ga, psovali, prijetili, gurali, udarali i zavrtali mu ruku sve dok mu nisu oteli fotoaparat. Kebo je uspio snimiti čitav napad.

Isti dan su obaviještene nadležne policijske i pravosudne institucije o napadu. Nakon više od 19 mjeseci u dopisu Tužilaštva Kantona Sarajevo Adi Kebo je obaviješten da se neće provesti istraga, objavili su sa Žurnala.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.