Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pjevačeva rodna kuća pretvori u muzej…

Kada je, prije godinu dana, velikan narodne muzike pogi.nuo vraćajući se sa nastupa iz Nemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića.

Poznati pjevač je odrastao i živio u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd. Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponijela ime slavnog pjevača.

Foto:Printscreen

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pjevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pjevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sljedeće:

– Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odijela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.

Foto:Printscreen

Ilda nije željela da da komentar na tu temu:

– Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!

Više saznajte na izvornom linku: – NEĆE BITI ULICE ŠABANA ŠAULIĆA U ŠAPCU, OGLASILA SE ILDA I PROGOVORILA O OVOM: Razlog će vas razočarati, niko se nije nadao / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.