Iz Službe za informiranje crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića saopćili su da neće komentirati očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova te su indirektno demantirali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC-a. 

– Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi sa priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentirali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu vanjsku politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, prema ocjenama s najmjerodavnijih evropskih i svjetskih adresa, i stabilnosti regiona – saopćeno je iz Službe za informiranje Đukanovića, prenose crnogorske “Vijesti”.

Podsjetimo, Irinej je u subotu, nakon liturgije u povodu obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje, jer je spriječen. 

Istaknuo je i da je uvjeren da će Đukanović povući priznanje “lažne države Kosovo i da će se vratiti pravim vrijednostima”.

Kako su naveli iz Đukanovićevog kabineta, šef kabineta zahvalio je SPC-u na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavijestio da je Đukanović u Njujorku. 

– Druge komunikacije u vezi s ovim nije bilo – naglasili su iz Službe za odnose s javnošću crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.