Pojedine naše pjevačice danas žare i pale domaćom estradnom scenom.

Marina Tadić je bila vrijedna i bavila se raznim poslovima prije pjevanja. Prvo je radila na radiju, onda je prodavala slike na svadbama.

“Nikad me nije bilo sramota da radim, dok mnoge moje drugare jeste. Sasvim slučajno sam jednog dana dobila poziv od čovjeka koji je godinama svirao u Valjevu da mu se pridružim i da počnem da pjevam. Muzika je zaista počela kao zabava, ali, eto, malo-pomalo, 12 godina je iza mene”, izjavila je Marina 2016. godine.

Goga Sekulić je poput Marine, prije nego što je počela da se bavi pjevanjem, radila na radiju.

“Prije 25 godina sam bila radio voditeljka! Moja emisija je počinjala u osam uveče i trajala je do ponoći. Bila sam veoma slušana!”, otkrila je Sekulićeva prije tri godine.

Vjerovali ili ne , folk zvezda Dragana Todorović Jana bila je profesorka. Ona je u Prištini pohađala srednju muzičku školu “Stevan Mokranjac”, gdje je kasnije i predavala muzičko. Ipak, želja za muzikom je prevagnula, pa je napustila posao prosvjetnog radnika i počela da pjeva kao radna pjevačica. Prvi album snimila je 1998. godine.

Kako je objavio tabloid “Scandal” svojevremeno, zvijezda “Granda” Nadica Ademov prodavala je na pijaci prije popularnosti i slave.

“Od jutra do mraka radila je na pijaci i prodavala gaće i čarape”, otkrio je izvor blizak pjevačici i dodao: “Imala je svoju tezgu i prodavala svašta, ali većinom gaće, čarape i neke majice. Tezga joj je bila puna robe, uvijek je imala posla”, ispričao je anonimni sagovornik za pomenuti tabloid.