Tomislav Rosan je do sada sa zasađenim biljkama ‘pao’ već četiri puta. Prijavljen je za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a uhitili su ga policijski službenici Policijske postaje Biograd.

Obećavam, neću više sijati. Pa neka umrem!, rekao nam je to Tomislav Rosan, 80-godišnji Pakoštanac koji je više puta zasadio plantažu marihuane u svojem vrtu, ali bi je policajci doslovno nanjušili s ceste i uhitili ga pa starčić još uvijek ima sudskih procesa koji nisu završili.

Ovoga puta oduzeli su mu 13 biljaka kanabisa. Opet ih je zasadio ih je u vrtu kraj kuće.

– Bile su visoke, ali ovaj put sam ih posadio skroz gore, iza kuće, ne među pomidore i paprike kao prošli put. Nisu se mogli ni vidjeti ni nanjušiti, netko me je tužio, ali policija nije htjela reći tko. Znam ja tko je, ali nema veze – kazuje nam Rosan koji sve ove godine osjeća strašnu nepravdu jer mu ne daju da se liječe ljekovitom biljkom koju su stavili van zakona.

– To mi je bilo za zdravlje! Sve su mi počupali, ogulili, sve. Slabo mi je došlo. Ali neka gnjave, neka. Ja sam od skuhao sjemenke marihuane u mlijeku i to popio, a nakon toga sam ispumpao devet litara vode iz koljena! Giht sam riješio, nema gihta više. Tako bi riješio i druge svoje bolesti, ali i tegobe drugih ljudi. Ali nema veze, ne treba meni ničija pomoć. Ja sam htio pomoći sebi i drugima, ali ne daju.

Dodaje kako je trebao ‘u berbu’ u rujnu ili listopadu, ali sad nema što.

– Nikad nisam prodavao, samo sam dijelio i pomagao bolesnima kojima je preskupo kupiti ulje marihuane na crnom tržištu. Osjećam se jadno i nikako, ovo je nepravda! Ja u ovu državu ne vjerujem, potpuno je u k..! A potpisao im nisam ništa – kazao nam je Tomislav Rosan koji je do sad sa zasađenim biljkama ‘pao’ već četiri puta.

Prijavljen je za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a uhitili su ga policijski službenici Policijske postaje Biograd i Odjela kriminaliteta droga.

(24sata.hr)