“Nedelja. Novembar. Idem ulicom, podignem pogled i vidim da mi u susret ide baš, baš lijepa djevojka.

Tamno žuti kaputić, ispod kratka haljina, na glavi crni šešir sa širokim obodom, noge kao izvajane… ja zinuo k’o tele, pogubio se, djevojka kao iz filma.

A ja? Duboke patike, trenerka, duks sa kapuljačom, upravo izašao iz kladionice i gledam tikete koje sam odigrao. Kao klošar iz kraja. I pošto je primetila kako sam blenuo u nju, kad smo prišli na metar-dva, devojka stane, ja siguran sad će da krene tipa “šta buljiš tako seljačino” i slično, kad ona pruža ruku, smješka se i kaže “Ćao, ja sam Vanja”.

Ja se pogubio, jedva sam pružio ruku i promucao svoje ime, dok mi je u glavi odzvanjalo njeno. Ja se izvinjavam što sam blenuo tako, kad ona meni “nema veze, i ja sam”! Mislim se u sebi “u šta, majke ti”, ali smo se malo ispričali, nastavili svojim putem i isto veče mi stiže od nje zahtev na Instagramu. Dopisujemo se danima non stop, a za vikend treba da izađemo. I dalje ne vjerujem sa kakvom djevojkom ja treba da izađem.”

Izvor: Ispovesti.com

Izvor: Novi.ba / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.