Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Maroka Abdeslam Ouaddou kritikovao je odluku tamošnjeg Saveza da otpuste bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića.

Iskusni stručnjak je osigurao plasman Maroka na Svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem ove godine u Kataru, no bio na udaru je medija nakon što je iz reprezentacije odstranio Hakima Ziyecha.

Ouaddou koji je skupio preko 50 nastupa za reprezentaciju Maroka između 2000. i 2009. godine, istakao je da je ovakav potez narušio ugled Saveza.

– To je odluka kojom se pokazuje nepoštovanje u svakom mogućem smislu prema selektoru, ne poštuje se njegov odnos prema reprezentaciji, ovo čak nije ni džentlmenski, a kamoli po FIFA-inim ‘‘pravilima‘‘ jer je uradio sve što je bilo do njega, rekao je Ouaddou i dodao:

– Predsjednik Saveza je išao u korist navijača koji su ga izmanupilsali i poštovao je njihovo mišljenje. To nije dobro za sport i za sliku moje države u cjelini. 

Njegov nekadašnji saigrač u reprezentaciji Walid Regraui će preuzeti užarenu klupu reprezentacije Maroka od bh. stručnjaka, a Ouaddou mu je poželio sreću.

– Radije bih volio da je moj nekadašnji saigrač i prijatelj stigao u reprezentaciju pod drugačijim okolnostima. Želim mu mnogo uspjeha, ali mora biti hrabar, zaključio je on.

Marokanci će na Mundijalu u Kataru koji će se održati u novembru i decembru igrati u grupi zajedno sa selekcijama Hrvatske, Belgije i Kanade. 

(Izvor: Oslobodjenje.ba)