Ante Ćorić bi ovog ljeta trebao postati slobodan igrač. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Zurichu gdje je zadovoljio struku, ali Švicarci nemaju novac koji je potreban za otkup njegovog ugovora pa se hrvatski nogometaš nakon te posudbe vratio u Romu gdje ga  ne čeka budućnost uprkos tome što ima još godinu dana ugovora od preko milion eura godišnje plaće.

Upravo zbog toga pojavila se mogućnost da se  vrati u HNL. Međutim, ne u Dinamo čiji je izdanak omladinske škole, već u Rijeku, ali u HNL iz kojeg je 2018. preselio u Rim gdje se nikad nije uspio nametnuti. Za Romu je odigrao samo 48 minuta. Najviše je igrao na posudbi u Zurichu gdje je upisao 21 nastup pa u Almeriji (17 utakmica), za Venlo je upisao tri nastupa, a za Olimpiju šest. 

Razlika u plaći koju Ćorić ima u Rimu i koju bi mogao dobiti u Rijeci bi bila ogromna, vjerojatno bi nastavkom suradnje sa Zurichom mogao dobiti znatno veći novac, ali nije slučajno da su i mnogi bivši “dinamovci” prije njega birali Rijeku kada je trebalo spašavati karijeru, prenosi Index.

Robert Murić, Andrej Kramarić, Domagoj Pavičić i Ivan Tomečak samo su neki od igrača, koji su, pod raznim okolnostima, birali Rijeku nakon Dinama i u njoj igrali fudbal kakav u Dinamu nikad nisu. Možda će baš Ante Ćorić biti sljedeći igrač na tom popisu.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)