Neki dan na dječijem rođendanu u igraonici čujem jednu mamu kako komentariše nešto tipa “Da, i mi smo imali ovaj sto sa slatkišima, helijumskim balonima i specijalnu tortu sa ovakvim i onakvim figuricama, jeste bilo skupo, ali baš je vrijedelo. Ako to nemaš, bolje da ni ne praviš rođendan!”

Na tu njenu posljednju rečenicu sam se baš zapitala: Jesam li ja loša majka ako želim da moje dijete ima rođendan kakav sam ja nekada imala?

Slobodno smo trčkarali po dvorištu i po kući, bake su nam pravile torte koje nisu bile tako fensi, ali su bile pravljene sa puno ljubavi i mnogo su bile ukusnije, balone smo duvali sami i sa roditeljima spremali tombole za naše goste i sama priprema je gotovo jednako bila zabavna koliko i sam rođendan. Imam i novca i mogućnosti da sve to kupim na gotovo, ali ne shvatam zašto bih?

I kada je to postalo standard za dobro roditeljstvo. Shvatam kako to mnogim zaposlenim roditeljima skida teret sa ramena oko pripreme, ali ne shvatam zašto je sve drugačije postalo “jeftino”.

Izvor: ispovesti.com

Izvor: / novi.ba