Nakon što su se na društvenim mrežama pojavili šokantni detalji javne rasprave u Hrasnici, tokom koje je načelnik Ilidže imao „njemu svojstven šou“, „Avaz“ je kontaktirao Senaida Memića. 

Naime, kako je navedeno na jednoj Facebook grupi, jedan od građana Hrasnice na skupu je „iznio svoje nezadovoljstvo time što je budžetom za 2020. godinu predviđeno samo 30.000 KM za medicinski potpomognutu oplodnju, a za kvaziboračka udruženja 600.000 KM“.

Na njegovu primjedbu reagirao je, kako navode, Memić opaskom: „Šta će ti doktor, k'o da ne znaš kako se djeca prave?“ Građanin je potom navodno rekao da zna kako se djeca prave i da ima već dvoje djece, ali da želi i treće dijete s “novom suprugom, međutim, imaju problem“. Na to mu je Memić sugerirao da zamijeni suprugu.

– Javite se našoj pres-službi, dobit ćete sve što treba. A, što se tiče potpomognute oplodnje, mi to podržavamo, odvojili smo pare, a što neki pametnjakovići neće da se žene, nego hoće potpomognutu ženidbu, to je njihov problem. Nek’ se uče malo biologiji – kazao nam je Memić.

Na pitanje je li zaista sugerirao građaninu da mijenja suprugu, Memić je kazao:

– To je njihov problem, demokratija je, mogu raditi šta hoće. Ako mu ne valja, nek’ mijenja. Budala živi gdje mora, a pametan čovjek gdje mu je dobro. Šta mene briga ko će s kim živjeti, nek’ se žene i udaju, nek’ rađaju djecu!Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba