Nekoliko stotina građana Sarajeva zatražilo pravdu za Dženana i Davida, izneseni novi zahtjevi

klix.ba

Nekoliko stotina građana je protestnom šetnjom kroz centar Sarajeva, tačnije od BBI centra do Baščaršije, zatražilo pravdu za Dženana Memića, Davida Dragičevića i svu bosanskohercegovačku djecu.
Sa platoa ispred BBI centra je krenulo blizu 300 ljudi, da bi se na putu prema Baščaršiji protestnom skupu pridružilo još građana.

Građani su se protestnom šetnjom solidarisali s porodicom i prijateljima tragično stradalih mladića u Sarajevu i Banjoj Luci. Glavna parola protestne šetnje je “pravda”.

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, iznio je nekoliko novih zahtjeva, među kojima su ostavka komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića, hapšenje Dženanove djevojke Alise Mutap i hapšenje glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva KS Dalide Burzić.

“Jedan od zahtjeva bit će i prema Evropskoj komisiji, tražim da prisustvuje moj advokat Ifet Feraget na njihovom sastanku s Milanom Tegeltijom. Tražit ću da se otvori istraga i da u toj istrazi učestvuje i neko od predstavnika institucija EU”, rekao je Memić.

Naveo je da traži pravdu 1.050 dana, iako se sve se zna, i ko je nalogodavac i ko je ubica.

“Doći ću na kraju do pravde. Država ne radi svoj posao, čekamo Tužilaštvo BiH da otvori istragu i da konačno radi svoj posao”, kazao je Memić.

Prije sedam dana se, podsjetio je Muriz Memić, pojavio još jedan dokument, a odnosni se na to da je doktor Hamza Žujo znao da povrede nisu nastale u saobraćajnoj nesreći već da su nastale tupim predmetom.

Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, kazala je prisutnima da su se večeras okupili po 14. put na ulici i da skoro tri godine traje njihova potraga.

“Zahvaljujemo se čestitim pojedincima u MUP-u i Tužilaštvu. Našeg Dženana nam ništa neće vratiti, mi nećemo ostati ušutkani”, poručila je Arijana Memić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...