Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Erik Nelson (Eric) i nova direktorica Misije USAID-a Bosna i Hercegovina Nensi Eslik (Nancy Eslick) boravili su u Banjoj Luci, gdje su se sreli s ljudima iz različitih društva.

Kako je navedeno u objavi na zvaničnoj Facebook stranici Ambasade SAD u BiH, svi oni rade na istoj stvari – izgradnji moderne i prosperitetne zemlje.

– Svi s kojima su razgovarali bili su strastveni o tome šta ova zemlja može biti i imali su ideje kako do tamo doći. Iako rade na različitim poljima, dijelili su iste ciljeve – usredotočeni na borbu protiv korupcije, izgradnju mreža podrške i jačanju obrazovanja.

Tokom boravka u Banjoj Luci posjetili su i banjalučki Servisni centar za porodice djece s poteškoćama u razvoju. Ideja o stvaranju servisnih centara za podršku djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama potječe iz 2014. godine od sarajevske nevladine organizacije “Dajte nam šansu”. 

Otad je USAID podržao uspostavljanje dva servisna centra u Sarajevu, kao i centara u Banjoj Luci, Foči i Zenici. Kad radimo zajedno, možemo postići više!

Ambasador Nelson uručio je i priznanja pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji pružaju zaštitu našoj područnoj kancelariji i osoblju u Banjoj Luci – piše u saopćenju.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.