Ukrajinski teniser Stanislav Poplavskij doživotno je suspendovan zbog namještanja mečeva.

Kako je danas objavila Jedinica za integritet tenisa, Poplavskij je učestvovao u namještanju mečeva i “aktivnostima van terena” u više navrata između 2015. i 2019. godine. Pod aktivnosti van terena spada i prijenos rezultata meča uživo trećem licu u svrhu klađenja, što je zabranjeno.

Poplavskij, čiji je najbolji plasman na ATP listi bilo 440. mjesto, nije prijavio nadležnima da su ga kontaktirale osobe zainteresovane za namještanje mečeva. On je kažnjen i sa 10.000 dolara i prihvatio je sve optužbe.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.