ZLATKO DALIĆ ostat će hrvatski izbornik najmanje do kraja ciklusa za Europsko prvenstvo. Dalić je mjesecima na meti azijskih klubova i stižu mu goleme ponude, ali ih on sve odbija.

Branko Ivanković je donedavno trenirao Al Ahli u Saudijskoj Arabiji i sada je otkrio da su iz Al-Hilala ovog ljeta zvali hrvatskog izbornika.

“Dalić je mogao otići u Al-Hilal prošlog ljeta. Pitanje je hoće li ikad više dobiti takvu ponudu. Da je pristao, sigurno bi bio među najplaćenijim trenerima svijeta”, rekao nam je Ivanković.

“Nakon Svjetskog prvenstva zavladala je pomama za hrvatskim trenerima, Dalić je pokrenuo lavinu, mnogi od nas dobili su bogate ponude, zvali su nas. Hrvatski treneri su traženi u Europi i svijetu, a kod nas u Hrvatskoj dominira stav da nemamo dobrih, pravih trenera. Nije sporno da Dalić ima vrhunske ponude iz Saudijske Arabije i da je ovo ljeto odbio Al Hilal. Ne mogu govoriti o ciframa, bio sam dijelom uključen u te razgovore, ali istina je da bi Dalić bio plaćen kako možda više nikad neće biti.”

Prošlog tjedna Daliću se navodno javio Al-Ittihad, ali je Ivanković uvjeren da hrvatski izbornik na bliskom Istoku može prihvatiti samo ponudu Al-Hilala koji bolje plaća i koji ima kvalitetniju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema zbog toga panike u ovom slučaju. Ako je odbio ponudu bolje i jače momčadi, nema razloga prihvatiti ni Al-Ittihad. Smatram da će Dalić dobiti ponude i iz europskih liga te vjerujem da bi ga i tako nešto moglo zanimati. Ali on trenutno priča samo o Hrvatskoj, nakon Eura, tko zna… U Saudijsku Arabiju uvijek može otići, tamo njegovo ime znači. Dalić je dosad mudro gradio karijeru, ne sumnjam da će i idući njegovi potezi biti mudri. On je svoje napravio u Rusiji, može biti miran čovjek, ali trenerski posao te vuče uvijek dalje, tako je to”, rekao je za Index Ivanković koji smatra da hrvatski treneri u Hrvatskoj nisu dovoljno cijenjeni.

“Hrvatska je uvijek svjetski prvak u omalovažavanju i negiranju nekih stvari i uspjeha. Nogomet se igra na svim kontinentima već dugo, profesionalizam prevladava. Hrvatski treneri nižu uspjehe. Pogledajte Igora Bišćana, Zlatka Dalića i Nenada Bjelicu pa Igora Tudora. Imali smo šest trenera koju su lani osvajali titule po Europi, Dalić je napravio čudo s reprezentacijom, moramo biti svjesni kvalitete koju imamo. Dalić je napravio sve isključivo svojim radom i žrtvovanjem, danas ima autoritet i vodi najveće svjetske zvijezde. Odličan je trener i posjeduje ljudske kvalitete pa je oko reprezentacije stvorio i atmosferu koja je okidač za velike stvari.”

Dalić je jučer u razgovoru za Index poručio da će iz reprezentacije otići sam kada osjeti da više nije poželjan. “Nitko me neće morati tjerati”, rekao je Dalić, koji i inače voli razgovarati o nogometu na Bliskom istoku te spominje da ga ondje svi grle i ljube kad god se pojavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr