Umiljavaju se kao janje po potrebi, reže kao sto puta ranjavani psi nekad s razlogom, a nekad samo zbog loših iskustava, nekad su teški kao slonovi, a dragi do iznemoglosti.

A nekad su prosto male hijene. Bez ijedne dobre emocije u sebi. Samo s jednim ciljem: Da njima bude dobro.

I uradiće sve; prilagoditi se kao kameleon, smijati se do iznemoglosti, klimati glavom dok vi mislite da vas slušaju, a oni će slušati samo svoju potrebu za ličnom koristi.

Bila ona emotivna, mjerljiva, kratkoročna ili dugoročna, nije važno.

Važna je jedna sasvim druga stvar.

Onaj trenutak kad svjetlo padne na tu sivu zonu odnosa, kad stvari, činjenice, složene figure na šahovskoj tabli postanu kristalno jasno složene svaka na svojoj strani – a ne na istoj.

Ima nečeg mazohističkog kad nastavite da se ponašate isto, kao da niste shvatili da je sve predstava s skupim ulaznicama, dok svjesno u njoj učestvujete i gledate kako se pred vama ruši čovjek, lomi u gomilu vaših očekivanja, bez ijednog zvuka jer sve je prazno.

Onaj osjećaj kad neko misli da vas je prevario, a vama žao jer na kraju prevaren ostane samo onaj ko je pokušavao da vara.

Jer kraljica je i dalje najjača.

Nemojte to raditi nikome.

Ne samo zato što se to UVIJEK skonta, prije ili kasnije, nego i zato što smrdite dok okolo prodajete prazne priče o ljubavi, pažnji i povjerenju. Bez obzira o kojoj vrsti odnosa pričamo.

Izvor vijesti: Brankica Raković / lolamagazin.com