NENAD BJELICA više nije trener Dinama. Ugovor je danas sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura. Ne zna se na koliko je novca pristao na današnjem sastanku.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća. Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera, kojeg je potjerao nekoliko dana ranije.

Bjelica je u Dinamo stigao 2018. godine nakon što je vodio bečku Austriju, Speziju i Lech. Osvojio je dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto.

“Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve to je nestalo”, rekao je Bjelica nakon današnjeg sastanka.

Dinamo se od Bjelice oprostio u dvije rečenice

Dinamo se nakon sastanka oglasio s dvije rečenice.

“Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama.”

Novi trener trebao bi postati Igor Jovićević, aktualni trener mlade momčadi.

“Nećemo danas objaviti ime novog trenera, još malo ćemo razmisliti, ali Jovićević je u ovom trenutku jedini kandidat”, rekao je Krešimir Antolić, jedan od ključnih ljudi Dinama.

Bjelica nedavno: Znam da sam zanimljiv nekim klubovima

Nedavno je, nakon rušenja Hajduka, Bjelica rekao da se vidi u Dinamu i sljedeće godine, ali je samo nekoliko dana kasnije za talijanske medije kazao da ne zna koliko će još ostati na Maksimiru te kako zna da ga prate neki klubovi.

“U Dinamu imam priliku raditi, u tri sezone smo osvojili tri naslova prvaka, no profesionalac sam i želim rasti. Osvajanje prvenstva u Dinamu je normalno, sada želimo rasti u Europi. Znam da sam zanimljiv nekim klubovima.”

Uživo:

13:45 Oglasit će se i iz Dinama. Pred novinarima je Krešimir Antolić.

“Nismo se složili oko situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa. Ostali smo na različitim idejama oko toga i odlučili smo se rastati. Želimo mu puno sreće i da nastavi imati dobre rezultate.”

“Dio igrača je pristao na smanjenje plaća, a uskoro očekujemo i dogovore s preostalim igračima.”

Antolić je imao i poruku za navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je kraj turbulentnog razdoblja za klub. Neće toga više biti. Nastavljamo u pravom smjeru.”

Novi trener? 

“Razmislit ćemo u narednim danima. Jovićević? Razmišljamo o njemu, on je vjerojatno favorit za ovu poziciju. U ovom trenutku on je jedini ozbiljni kandidat za trenera prve momčadi.”

13:35 “Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom.”

Je li Bjelica u sukobu s Mamićem?

“Nisam u svađi sa Zdravkom Mamićem. Sve što sam pričao o njemu, i dalje stojim pri tome. Bio je podrška meni i momčadi. Čuli smo se prije 20 dana i sve je bilo OK.”

13:30 Završili su pregovori, Bjelica je napustio stadion i obratit će se javnosti.

13:00 Ušlo se u čak četvrti sat pregovora.

12:30 Sastanak je počeo prije dva i pol sata, a još nitko ne napušta prostoriju u kojoj se sastanak održava.

11:50 Sastanak još traje. Bjelica navodno traži pismeno da mu Dinamo javi kad se treba pojaviti na sljedećem treningu.

11:00 Neslužbeno: Bjelica želi samo saslušati Dinamo, a hrvatski prvak mu nudi isto što je ponudio i igračima – smanjenje plaća – te čeka njegov sljedeći korak.

10:00 Počeo je sastanak na kojem će Dinamo i Bjelica pokušati dogovoriti raskid ugovora. Dinamo već ima pripremljenu i zamjenu.

9:30 Bjelica se pojavio na Maksimiru, ugovor ima do ljeta 2021. godine.

9:00 Do rastanka Dinama i trenera koji je poslije 50 godina uspio sa zagrebačkim klubom prezimiti u Europi došlo je nakon što su Bjelica i igrači odbili smanjenje plaće. Dinamo je zbog pandemije koronavirusa objavio da svima u klubu smanjuje plaće, Bjelica i igrači su se pobunili, a sljedeći potez bio je tjeranje cijelog Bjeličinog stožera.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Nenad Bjelica više nije trener Dinama / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.