Neočekivana odluka FIFA-e: Teoretski, Zmajevi bi mogli zaigrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj


Šanse da se ovo dogodi zaista su male – da se Španija izbaci sa Evropskog prvenstva ovog ljeta. Ali, da je FIFA i tako velikom savezu poslala prijeteću poruku ide na ruku onima koji ne smatraju da se FIFA samo voli iskaliti na malima. 

Naime, predsjednik španskog Nacionalnog sportskog vijeća Miguel Cardinal u intervjuu je rekao: “Još prije nekoliko mjeseci dobili smo pismo od FIFA, u kojem stoji da bi Španija mogla biti izbačena sa EURO ako ne riješi interne probleme u savezu!”

Ti su problemi miješanje politike u rad saveza zbog pritužbi da predsjednike saveza Jose Maria Villar favorizuje neke klubove. Također, španski savez javno je podržao kandidaturu Giannija Infatina za predsjednika FIFA, jer je “obavljao odličan posao u UEFA-i”.

Teoretski, ukoliko bi Svjetska fudbalska federacija izbacila Španiju sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, reprezentacija Bosne i Hercegovine našla bi se u najužem krugu da se nađe u Francuskoj, jer bi mjesto Španije, prema pravilniku, zauzela jedna od reprezentacija koje su poražene u baražu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...