Oposumi su pogrešno shvaćeni. Oni su potrebni ljudskoj zajednici, jer su marljivi borci protiv štetočina.

Oposumi su pogrešno shvaćeni. Oni su potrebni ljudskoj zajednici, jer su marljivi borci protiv štetočina.

Missy Dubuisson, osnivačica prihvatilišta “Wild at Heart Rescue” u SAD-u, završavala je hranjenje jedne od sedam beba oposuma o kojima brine, kada se dogodila najslađa stvar. Majušni oposum počeo je sisati svoj rep kao dudu.

“Kao i svaka beba, oni se umiruju. Ova beba pronašla je svoj rep”, rekla je Missy za The Dodo.

Kada je vidjela što majušni oposum radi, odmah je uzela mobitel i snimila ga. Postavila je videosnimak na Facebook i napisala: “Između hranjenja, možete ga naći u ovom položaju. Nivo slatkoće u ovom videosnimku ne može se izmjeriti.”

The level of precious in this video is beyond any comprehension!This wee baby possum is sucking his tail like a pacifier!In between tube feeds, this is how you will find him.I normally place a “permanent” feeding tube with this size babies~with skin glue, but I’m waiting for my extra tubes to come in. So until they do, I must tube feed each one instead of a “permanent” tube for now. So, this baby created his own pacifier!CuteNess OVERLOAD!

Posted by Wild at Heart Rescue on Wednesday, February 12, 2020

Kada su ove male, roze, bespomoćne bebe bez majke došle u prihvatilište, Missy je znala da će uz malo njege, oni narasti i postati snažni. Kad se rode, oni su veličine graha, pa polako rastu u majčinoj torbi, a ove bebe su stare svega nekoliko sedmica.

Da bi bebama bilo toplo i ugodno, radnica u prihvatilištu oponaša maminu torbicu s inkubatorom. Kako bebe rastu i postaju aktivne, premještaju se u vanjske ograde gdje se mogu naviknuti na vremenske prilike, vježbaju penjanje i rade gnijezda.

Missy vjeruje da je svaki oposum vrijedan spašavanja i zato se trudi educirati zajednicu o prednostima koje donosi blizina ovih marljivih životinja. Oposumi rijetko prenose bjesnoću i jedu što god im se nađe na putu, uključujući otrovne zmije i do 5.000 krpelja godišnje.

“Oposumi su pogrešno shvaćeni. Oni su odgovorni za smanjenje količine krpelja, koji uzrokuju lajmsku bolest. Sjajna su patrola i redovno čiste prostor od zmija. Oposumi su izuzetno potrebni našoj okolini”, smatra Missy.

Kada su mali oposumi spremni za izlazak, Missy se obrati svojim pratiteljima na društvenim mrežama, kako bi udomila ova marljiva stvorenja. Rehabilitirani oposumi koje niko ne usvoji, puštaju se u šumoviti predio, gdje mogu živjeti dugo i sretno.

Više saznajte na izvornom linku: DP – Neodoljiva beba oposum koristi rep kao dudu / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.