– Od svojih želje i snova o nekom boljem i sigurnijem životu u zemljama EU, brojni migranti, nakon više neuspjelih pokušaja prelaska granice, odustaju i dobrovoljno kreću na put svojim kućama..
BIHAĆ, 30. novembra – Sve je teže migrantima preći posljednji dio njihovog gamea, kako zovu ustvari posljednju dionicu puta u Evropsku uniju.

Mnogo njih je na putu iz matičnih zemalja prema Evropi godinama, nemaju dokumente i mjesta u migrantskim centrima, nerijetko su izloženi vremenskim neprilikama, a sve su glasniji i kada je u pitanju tzv. pušbak hrvatskih graničara, koji je sve agresivniji i nehumaniji. Međusobni incidenti, tuče, a nerijetko i ubistva vrlo su česti u migrantskoj populaciji.

Sve ovo, ali i iks drugih razloga migrantima su dovoljni razlozi da sve češće se odlučuju na povratak svojim kućama.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.