Da živimo u zemlji apsurda i da nam brojni mladi sasvim opravdano napuštaju zemlju pokazuje i primjer iz školskog dvorišta OŠ “Brčanska Malta” u Tuzli.

Naime, nekoliko učenika ove škole danas je u dvorištu škole, tačnije na sportskom igralištu, poziralo sa zastavom Stranke demokratske akcije (SDA).

Dok su oni pozirali, drugi učenici su ih slikali mobilnim telefonima. Kako saznaje portal Tuzlanski.ba, nakon ovog saznanja direktor OŠ “Brčanska Malta” Mirsudin Pačariz obilazio je učionice i tražio da svi koji u telefonu imaju slike učenika devetog razreda kako poziraju sa zastavom “SDA” iste obrišu iz mobitela, a kako se ne bi pojavile na internetu i društvenim mrežama.

Da zastavi bilo koje političke stranke nije mjesto u dvorištu jedne osnovne škole svakome je jasno. Možemo samo da se pitamo kako će se roditelji učenika/učenica drugih nacionalnosti osjećati kada im njihova djeca kažu kako im drugovi u školskom dvorištu poziraju za zastavom stranke koja je nacionalno opredijeljena.

Podsjetimo, direktor OŠ “Brčanska Malta” na čelo ove školske ustanove došao je nakon prošlih izbora kao kadar upravo Stranke demokratske akcije, a poznat je i po aferi jer je primio u radni odnos svoju suprugu na poziciju nastavnice razredne nastave.