Nerminu Rustempašiću produžen pritvor, u toku saslušavanje svjedoka

Klix.ba

Kantonalni sud u Novom Travniku na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona produžio je pritvor Nerminu Rustempašiću za još dva mjeseca počevši od 7. januara.

Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona, vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, u kaznenom predmetu protiv Nermina Rustempašića zbog kaznenog djela teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa donio je rješenje o produženju mjere pritvora u trajanju od dva mjeseca ili do nove odluke suda.

Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona Ernesa Beganović za Klix.ba je kazala da je prijedlog za prduženje pritvora upućen zbog mogućeg skrivanja, bjekstva ili drugih okolnosti vezanih za ovo krivično djelo.

“Istraga se provodi u ovom predmetu, saslušavaju se svjedoci, poduzimaju se i druge istražne radnje te nakon što se prikupe svi dokazi tužilaštvo će podići optužnicu protiv N.R. iz Novog Travnika”, kazala je Beganović.

Podsjetimo, u petak, 7. decembra, oko 20:30 sati Rustempašić je svojim vozilom i u alkoholiziranom stanju udario ženu i četvoro djece. Majka i kćerka su poginule, dok su tri dječaka pretrpjela tjelesne povrede.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...