NESEBIČNA KRAJIŠKA HRABROST: Spasili oca i kćer iz Cazina od utapanja u rijeci Uni

cazin.net

Krajiški pjevač Amil Biščanin prije nekoliko dana na svom Facebook profilu podijelio je istinitu priču o događaju koji se odigrao na rijeci Uni te herojskom podvigu nekoliko ljudi.

Status prenosimo u cjelosti:

DANAS, 01.08, NA UNI ODVIJALA SE PRAVA DRAMA, DJEVOJČICA OD 7 GODINA POČELA SE UTAPLJATI, OTAC NEPLIVAČ SKOČIO ZA NJOM. NASTAJE DRAMA SPAŠAVANJA OBADVOJE U BRZOJ VODI NA RELACIJI OSTROŽAC CAZIN SRBLJANI. U MINUTI SU NESTALI U BRZOJ VODI, SVE STO JE BILO PLIVAČA SKAČE U VODU I ZAPOČINJE AKCIJA I PRVA JE NAĐENA DJEVOJČICA NAKON PAR MINUTA UZ BRZU INTERVENCIJU ISPUMPAVANJE I PRVI UDISAJ, ONDA PLAČ, POČELA DA DIŠE, NAKON PAR MINUTA NAĐEN JE OTAC I VIŠE OD 5 DO 7 MINUTA OŽIVLJAVANJA I NJEGA USPJEŠNO VRATE U ŽIVOT. ALI OD ŠOKA ČOVJEK PADA U NESVIJEST PAR PUTA I NAPOKON DOLAZI PRVA POMOĆ IZ BIHAĆA, A POTOM I POLICIJA. JEDNO VELIKO PO KO ZNA KOJI PUT ISKUSTVO DA AKO SI NEPLIVAČ, NE IDI U VODU I NE DOZVOLI DJECI DA SU BEZ NADZORA. NA KRAJU SVI SMO DOŽIVJELI NAKNADNO ŠOK OD SVEGA, SRETAN KRAJ – SPAŠENA SU 2 ŽIVOTA.

Kako dalje saznajemo, 1. august ovoj porodici biće zauvijek urezan u pamćenje, a njihovim spasiocima se ne mogu dovoljno zahvaliti na riskiranju svog vlastitog života kako bi spasili njihove.

Riječ je o porodici iz Cazina, Irfanu Durakoviću i njegovoj kćerki Sajri.

KAO ŠTO SAM VEĆ PISAO O NESRETNOM SLUČAJU UTAPLJANJA NA RIJECI UNI, DANAS ĆU SAMO DODATI I JAVNO POHVALITI HEROJE KOJI SU NESEBIČNO SPASILI 2 ŽIVOTA. SANEL DELIĆ, MUSTAFA HUSKIĆ, ADO RUŽNIĆ I JOŠ NEKOLICINA DRUGIH ZASLUŽUJU ORDEN ZA HRABROST, LJUDSKOST I SVE ŠTO MOŽE JEDNO DRUŠTVO ILI DRŽAVA DA ODLIKUJE. SPASILI SU CIJELI SVIJET, TAKO SU NAS UČILI AKO NEKOG SPASIŠ.

IRFAN DURAKOVIĆ I SAJRA DURAKOVIĆ MOGU SLOBODNO ZAPISATI 1. AUGUST ZA SVOJE NOVO ROĐENJE I SLAVITI ROĐENDAN, PA NEKA IM JE SRETAN I BERIĆETAN. HVALA HEROJIMA KRAJINE NA VELIKOM DJELU, OD SRCA AMIL BIŠČANIN, NAVODI U DRUGOM STATUSU BIŠČANIN.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...