Nenad Nešić, poslanik DNS-a, na današnjoj sjednici Parlamenta BiH pitao je kakva je situacija sa migrantskom krizom i šta Vijeće ministara poduzima po tom pitanju.

Odgovor je dao Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH. On je, odgovarajući na zastupničko pitanje, kazao da se BiH od kraja 2017. godine našla na migrantskoj ruti prema zemljama Zapadne Evrope.

– Priliv migranata je smanjen zbog prisustva pandemije koronavirusa za nekih 39 posto. Većina migranata dolazi iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša. Postoji znak Vlade Pakistana da su spremni na readmisiju migranata u njihovu zemlju – kazao je između ostalog ministar Cikotić.

Recikliranje ranijih informacija i izjava prepoznao je poslanik Nešić pa je nakon odgovora naglasio da nije zadovoljan odgovorom ministra sigurnosti BiH. Naglasio je da je ključna komunikacija s Evropskom unijom.

– Ključan je kontakt s EU. Problem migranata je problem EU i ona treba da rješava pitanja migrantske krize – zaključio je Nešić.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.