Nesvakidašnji događaj u Bihaću: Fizički se obračunali dva brata i sestra

Cazin
Nesvakidašnji događaj evidentiran je jučer u Policijskoj stanici Bihać.

Nesvakidašnji događaj evidentiran je jučer u Policijskoj stanici Bihać.

Kako je saopćeno iz MUP-a našeg kantona, Policijskoj stanici se obratio M.M. rođen 1974. godine, koji je prijavio fizički napad prema sebi od strane brata M.A. rođen 1983. godine i sestre M.J. rođena 1969. godine.

Policijski službenici obavili su uviđajne radnje, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Učestvovanje u tuči“ nastavljaju istražitelji nastavljaju istražitelji Odjela krim – policije PS Bihać.

Završeni radovi na novoj zgradi Kantonalnog suda u Bihaću

Glavni radovi na novoj zgradi Kantonalnog suda u Bihaću su završeni. Ovih dana finaliziraju se i svi neophodni sitni zahvati u samoj zgradi i oko nje. Namještaj je raspoređen i postavljen u prostorije, a ubrzo će uslijediti i tehnički prijem objekta. Preostalo je uređenje dvorišta suda za šta su sredstva predviđena u budžetu kantona za ovu godinu.

Radi se o jednoj od najljepših zgrada kada su u pitanju pravosudni objekti u BiH, ističe predsjednica Suda Fata Nadarević. Rađena je po evropskim standardima. Zgrada ima tri komforne sudnice, sve potrebne prostorije za arhivsku građu, kao i dovoljan broj kancelarija.

U budžetu za ovu godinu, na čije se usvajanje čeka, Vlada je planirala blizu 400.000 KM, koja će se utrošiti na uređenje dvorišta zgrade i u izgradnju potpornog zida.

Evopska unija je u izgradnju objekta utrošila oko 1 milion i 500 hiljada eura, dok će finansijsku konstrukciju zatvoriti Vlada kantona sa nešto više od 1 milion i 500 hiljada maraka, računajući srestva planirana u ovgodišnjem budžetu. Kantonalni sud je preko VSTV nabavio namještaj.

Nakon tehničkog prijema objekta može se očekivati već ovog mjeseca preseljenje uposlenika u novu zgradu, dok će dosadašnje prostorije i veći dio opreme ostaviti na korištenje Općinskom sudu u Bihaću.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...