Ispred migrantskog kampa Miral u Velikoj Kladuši i dalje se nastavljaju protesti kojima se želi postići izmještanje ovog kampa sa ovog područja.

Ovi protesti traju već prilično dugo, ne ometaju ih ni loši vremenski uslovi, a ni inertnost trenutno aktuelne vlasti.

Građani su istrajni u ostvarivanju svojih ciljeva i u očekivanju ispunjavanja obećanja koje ima je vlast USK dala u više navrata da će kamp biti izmješten a migrantska populacija biti stavljena u kontrolisane okvire. Ništa od navedenog se nije desilo.

Nema čak ni inicijalnih priprema za izmještanje kampa niti se vrše početni radovi na proširenju kapaciteta prihvatnog centra Lipa koji ima mogućnost da primi veću grupu migranata ukoliko izvrši proširenje svojih smještajnih kapaciteta.

Sudbina ovog kampa a i migranata koji se trenutno nalaze na otovorenom je neizvjesna uprkos činjenici da su nam zimski dani sve bliži.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.