Naime, mnogo neizvjesnosti ponudilo je glasanje na Skupštini Fudbalskog-saveza Unsko Sanskog kantona, a možda i po prvi put u historiji, o “pobjednicima” izbora odlučivao je drugi krug glasanja.

Naime, u prvom krugu glasanja za prijedlog kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, dosadašnji član i predsjednik Fudbalskog saveza Federacije BiH, Irfan Durić, dobio je 16 glasova, dok su preostala tri kandidata Hamdija Abdić, Asmir Budimlić i Seadin Badić dobili po 15 glasova, pa je održan drugi krug izbora.

U tom drugom krugu delegati Skupštine su glasali za tri kandidata koji su u prvom imali isti broj glasova, a na kraju je sa 18 glasova pobijedio prvi čovjek Jedinstva iz Bihaća i možemo reći vođa opozicije aktuelnoj fudbalskoj vladi USK, Hamdija Abdić Tigar.

Što se tiče izbora za kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Federacije BiH, i tu su pozicija i opozicija prošli dalje sa po jednim kandidatom, Said Midžanom (18 glasova) i Mirsadom Šilićem (15 glasova).

Delegati Skupštine izabrali su i predsjednika Fudbalskog saveza ovog kantona, a to je Amir Medić.

Na kraju dodajmo, da će na skupštinama federalnog i državnog saveza, delegati odlučiti koji će od navedenih kandidata zauzeti mjesta u izvršnim odborima.

Izvor: sportsport.ba