Dva dana prije utakmice splitska policija u centru grada legitimira prolaznike koji im se čine sumnjivima, prenosi Dalmatinski portal. Nakon 2011. i utakmice protiv Gruzije koju su na Poljudu mogli pratiti i navijači, čak osam godina ‘splitska ljepotica’ nije ugostila hrvatsku izabranu vrstu.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon osam godina i to će se dogoditi jer će Hrvatska ugostiti Mađarsku na prepunom stadionu. Da se ne ponovi ‘afera svastika’ ili nešto tome slično. Policije ima više nego ikad. a pretpostavlja se kako će na sam dan utakmice u Splitu biti oko 1500 policajaca što je više od onoga kad je u Zagrebu gostovala Engleska, tad ih je bilo oko 1400. Ipak, ‘najsigurnija’ utakmica bila je ona između Hrvatske i Srbije koju je osiguravalo oko 2500 policajaca.

Zbog odnosa Torcide i HNS-a oprez je još veći, postoji strah kako bi navijačka skupina splitskog Hajduka mogla napraviti svojevrsnu sabotažu, ali sve je to u sferi nagađanja. Bilo kako bilo, opreza nikad dosta te će u Splitu osim navijačkog biti i policijsko opsadno stanje. Spremne su i ‘antidron’ puške, kao i policijski helikopter koji će kružiti nad Splitom.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 10. listopada, s početkom u 20 sati i 45 minuta, a do onda će sve biti pod budnim okom policije.

Izvor: Fabijan Hrnčić / 24sata.hr