TUKAO se i pozivao na tučnjavu, zabio i namjestio gol, ali njegov potez na prijateljskoj utakmici protiv Urugvaja (2:2) je akcija kojom je dokazao da je neuništiv i kakav je velemajstor. 

Nebitan prijateljski meč igrao je kao da je utakmica za naslov

Lionel Messi susret protiv južnoameričkog rivala u Tel Avivu odigrao je žestoko i motivirano kao da je u pitanju utakmica za trofej. Pažnju je privukao njegov

#LoMásViral | Messi 'EI Indestructible': ojo a su jugada para desesperación uruguaya https://t.co/Wpt2FZA9MS

— MARCA (@marca) November 20, 2019

” target=”_blank”>sukob s Edinsonom Cavanijem, ali nešto ranije na toj utakmici njemu je napravio nešto daleko važnije.

Jedan od najvećih golgetera posljednjih desetljeća bio je jedna od čak četiri urugvajske žrtve koje je Messi spektakularno izvrtio na malom prostoru, sam protiv daleko brojnijeg protivnika. 

Urugvajci su na njega napadali u parovima, ali nije im uspijevalo

Prvo su na njega u paru krenuli Cavani i Matias Vecino, ali ih je Messi piruetom poslao u suprotnim smjerovima i krenuo naprijed. Tamo ga je u sačekuši Lucas Torreira oštrim startom bacio na travu i još ga za svaki slučaj gurnuo rukom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Messi je i s poda, praktično ležeći, sačuvao loptu pod još jednim nasrtajem Torreire, ali i Martina Caceresa. Lovu na neuhvatljivog i nezadrživog Messija opet se pridružio Cavani i činilo se da ležećem Messiju, sada okruženom trojicom suparnika, više nema spasa. 

Puni krug ustajući s trave s loptom zalijepljenom za nogu

Međutim Messi tada izvodi nešto što je previše čak i za njega. Ustaje s poda i to radeći pritom s loptom zalijepljenom za nogu još jednu varku – puni krug, kojim je prevario zabezeknute čuvare. Ali nije se nakon toga stao diviti sam sebi, nego je duplim pasom sa suigračem osvojio još terena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr