Prije utakmice smo željeli jedino pobjedu, ali svaka utakmica ima svoju priču. Budući da sam realist, moram priznati da je remi istinski odraz svega što se događalo na terenu. U nekim periodima smo bili bolji, ali statistika utakmice pokazuje ravnotežu između momčadi, kao i rezultat, rekao je trener Šahtara Luis Castro nakon remija protiv Dinama. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Bila je to zaista fantastična utakmica puna prilika i eksplozivnosti, a Dinamo je imao izglednije šanse. Castro je zadovoljan remijem i smatra kako je to najrealniji rezultat, a razgovarao je i o Marlosu koji je danas bio nevidljiv.

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Slažem se s vašim mišljenjima. Mi moramo donositi svoje odluke. Marlos je odlično igrao s Atalantom gdje je igrao na krilu. Možda nije danas tako igrao. Danas možda on nije uspio ostvariti svoje zadatke, ali ja sam zadovoljan s njim kao sa svim našim igračima koji su odradili sve kako treba. 

KOMENTAR

Džaba vam milijarde i Brazilci, pravi su ‘Brazilci’ u Maksimiru

Jeste li razgovarali s Pjatovom o onome penalu?

– Nisam, ali gledao sam snimku. I teško je suditi o tome jel’ se radi o kaznenom udarcu. 

Kako procjenjujete rezultate u ova tri kola?

– Svi putevi su nam otvoreni, danas nismo pobijedili, ali nekada je važno ne dati pobjedu svome protivniku. Mi smo to danas napravili jer igra je bila neriješena. Imamo veliku šansu proći dalje u osminu finala Lige prvaka. 

NENAD BJELICA:

Nema žala za tri boda, velik bi korak bio pobijediti ih kod kuće

Biste li mogli usporediti Dinamo Kijev s Dinamom iz Zagreba?

– Ova usporedba bi bila jako teška. Ukrajinsko prvenstvo i LP su potpuno različite stvari. Jedna stvar je kada imaš 32 dvoboja s Kijevom, a druga stvar je kada imaš samo 6 utakmica u Ligi prvaka. U prvenstvu klubovi pokazuju drugačije stvari. Ne znamo kako bi to izgledalo da je Kijev izborio Ligu prvaka. Zato ovakva usporedba nije moguća.

RIJEČ STRUČNJAKA

‘Potez Pjatova za psihijatriju, Dinamo je taj koji treba žaliti’

Usporedba ukrajinskog prvenstva i Liga prvaka. Kolika je razina u Ukrajini?

– Sada se često govori da ukrajinsko prvenstvo nije baš kvalitetno, ali ako govorimo iskreno, pogledajte europske ekipe iz Španjolske, Engleske, Italije, Njemačke. Samo su oni top ekipe, sve druge ekipe su na nama sličnoj razini. Sam naziv Lige prvaka govori za sebe. Ovo je teško za nas i sve ostale ekipe. Moramo se koncentrirati na ono što se događa u grupi. Dobili smo Talijane u jako bitnoj utakmici za nas, ovdje remi s Dinamom i izgubili od Cityja. Moramo više raditi i tada ćemo imati svoje šanse. 

KAKO SU IGRALI?

Za Oršićem su gutali prašinu, Marlos amaterski izgubio loptu

Danas je Dinamo jako bio opasan na krilu. 

– Moram reći da nas to nije iznenadilo. Govorio sam prije da znamo kako oni igraju, počinju s lijevog krila. Prijeđu centar i ulaze u našu liniju obrane. Znali smo da nas očekuje teška utakmica, ali nismo ih uspjeli blokirati na lijevom krilu. Nogomet je takva igre u kojoj ne smijete podcjenjivati svoje protivnike. Oni su pobijedili Atalantu 4-0, jako su malo izgubili od Cityja. Mi jako cijenimo Dinamove kvalitete i zato ćemo se jako dobro pripremiti za uzvratnu utakmicu – zaključio je Luis Castro.

Uzvratna utakmica Šahtara i Dinama igra se 6. studenog u Zagrebu. 
 

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr