Hrvatski kup može po buri, ali Nijemci i Englezi prekidaju i na najavu! Šalu na stranu, utakmica 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije Moenchengladbach i Kölna, koja je trebala biti odigrana u nedjelju s početkom u 15.30 sati, odgođena je zbog nadolazeće oluje i loše vremenske prognoze.

– Uoči i za vrijeme utakmice Njemačka meteorološka služba ne predviđa opasnost od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali nedugo nakon završetka dvoboja oluja Sabine će proći ovim područjem i dostići vrhunac u večernjim satima. Kako navijačima ne možemo jamčiti siguran povratak, Borussia je odlučila odgoditi odigravanje utakmice, nakon konzultacija s gradskim vlastima, vatrogascima, policijom i vodstvom Njemačke nogometne lige, stoji u priopćenju na internetskom portalu Borussije iz Moenchengladbacha.

Foto: LEON KUEGELER

Još nije poznat novi datum odigravanja utakmice. Uoči 21. kola Borussia je sa 39 bodova na četvrtom mjestu, tri boda iza vodećeg Bayerna, dok je Köln sa 23 boda na 13. poziciji.

Osim njih, utakmicu je odgodio i Manchester City i to zbog ‘sigurnosti klubova i navijača’. ‘Građani’ su trebali u 17:30 igrati s West Hamom. Razlog su, kao i u Njemačkoj, ekstremni vremenski uvjeti. Naime, u Britaniju stiže uragan Ciara koji će Otok tući s vjetrom jačine 130 km/h.

Odluku je City donio naravno, nakon konzultacija s West Hamom, a Liga ih podržava u odluci budući da su u Engleskoj zbog Ciare otkazani i neki letovi, željeznice su pozvale putnike da ne putuju, ako ne moraju, a najavljene kiše i vjetar bit će toliko jaki da će biti izravna prijetnja životima ljudi.

⚠ MATCH POSTPONED ⚠ Due to extreme and escalating weather conditions and in the interests of supporter and staff safety, today’s Premier League match against West Ham has been postponed.

Objavljuje Manchester CityNedjelja, 9. veljače 2020.

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Eva Grgić – Nevrijeme u Europi odgodilo je utakmice Borussije M. i Kölna te Cityja i West Hama / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.