Iako u Bosni i Hercegovini još uvijek nije proglašeno vanredno stanje, prizori koje su reporteri “Avaza” zabilježili večeras na sarajevskoj Baščaršiji, pokazuju da je strah među stanovništvom zbog širenja zaraze koronavirusom ipak prisutan.

U ovo doba, inače je srce Starog Grada krcato, ugostiteljski objekti ispunjeni, a ulice vrve turistima. Međutim, slika je posljednjih dana potpuno drugačija. 

Baščaršija zjapi prazna. Tek nekolicina domaćih stanovnika primijećena je u blizini Sebilja. 

Nema gužve ni u saobraćaju, kao ni u sredstvima javnog prijevoza, što je nezapamćena slika Sarajeva u posljednjih nekoliko godina. 

Čitaoci “Avaza” koji su pratili uključenje uživo s Baščaršije na našoj Facebooku stranici, ističu kako je stanje potpuno isto i u drugim bh. gradovima. Ističu kako građani ne izlaze izuzev u slučaju potrebe te da su ugostiteljski objekti prazni. 

Istovremeno, stižu poruke podrške iz cijelog svijeta, posebno iz zemalja u kojima je zabilježen veći broj slučajeva zaraze virusom Covid 19. 

U komentarima navode kako je slična situacija u evropskim gradovima u kojima je uvedeno vanredno stanje, te da su Sarajlije pokazale odgovorno ponašanje.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Nezapamćena slika u posljednjih nekoliko godina / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.