Međutim, dešava se ponekad da pjevači u “Zvezdama Granda” ne naprave uspjeh, ali ih zato uspjeh sačeka u samostalnoj karijeri. To se dogodilo pjevačici Ivani Selakov.

Ivana se takmičila u prvoj sezoni “Zvezda Granda”, ali nije uspjela da dođe ni do drugog kruga.

– Došla sam na audiciju, a ono djevojke štikle dvanaestica, našminkane, sa dekolteima, sve pršti od šljokica. A ja kao da sam pošla u prodavnicu. Ravne čizme, farmerke, džemper. Prošla sam audiciju, ali sam već tada vidjela da tu ne pripadam. Došla sam do prvog kola, gdje se glasalo SMS-om, i tada sam ispala. I danas Saša Popović voli da kaže da sam ja jedina koja je uspjela, a da nije prošla u “Zvezdama Granda” – ispričala je Ivana jednom prilikom.

Ivana je nakon peha u “Zvezdama Granda” postala članica grupe “Beauty queens”, sa kojom je nastupila na “Evroviziji” 2007. godine, kao muzička pratnja Mariji Šerifović.

Dvije godine kasnije započela je samostalnu karijeru, koja traje i danas, a do sada je snimila nekoliko velikih duetskih hitova bez kojih ne može da se zamisli nijedna žurka poput “Daleko si”, “Omaklo mi se”, “Ako je do mene”, itd… Ivana je danas uspješna pjevačica i sretna supruga i majka.

Izvor vijesti: Ozren Tosic / azra.ba