Nigerijski nogometaš Chineme Martins (22) preminuo je za vrijeme utakmice. Naime, mladi nogometaš je kolabirao na utakmici tamošnje najjače lige između Nasarawa i Katsina Uniteda u Lafiju. 

U trenutku kada se nogometaš srušio, medicinska pomoć je odmah stigla na travnjak. Liječnička ekipa ubrzo je zaključila da mu je potreban transport u bolnicu, no onda se dogodilo nezamislivo!

Foto: Twitter

Kada su nogometaša stavili u vozilo hitne pomoći bez svijesti, ona nisu mogla upaliti. Redari su priskočili u pomoć, pogurali automobil i uspjeli stvoriti kontakt da automobil krene. Nažalost, kada su pristigli u bolnicu bilo je prekasno. Martinsu nije bilo spasa, a točan razlog smrti još uvijek je nepoznat, a obdukcija je u tijeku. 

Publika, ali i nogometni radnici u šoku su zbog nesretnog događaja, a neki su svoje razočaranje, ljutnju i nevjericu podijelili i na društvenim mrežama. 

Sad to read about the avoidable passing of Nassarawa United defender Chineme Martins in an NPFL game on Sunday.

And how can this be your emergency ambulance at a professional match if it requires stewards to push to start? We can do better, and we mustn't lose another life. pic.twitter.com/sw52XgHwFc

— Shola Opaleye (@SholaOpaleye) March 9, 2020

Nigerijski ministar sporta rekao je kako će odmah dogovoriti bolje medicinske mjere s tamošnjim nogometnim savezom i rekao je kako je ova situacija mogla biti izbjegnuta. No, nije ovo prvi ovakav slučaj u nigerijskom nogometu. U prosincu 2018. na zagrijavanju se srušio i preminuo Kano Pillars, igrač Dominic Dukododa. 

Martinsovi su suigrači jecali na travnjaku kada su saznali za smrt svoga prijatelja. 

Very Sad

Players of Nassarawa United sobbing after their teammate “Chineme Martins’ died on the pitch in their 3 nil win over Katsina United in the Nigerian Premier League#RIPMartins pic.twitter.com/CenBTRJIhU

— Otuo Acheampong (@Alonso6madrid) March 8, 2020


Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Nigerijski nogometaš umro na travnjaku: Vozilo hitne gurali su redari… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.