Karate je jedan od najtrofejnijih sportova u BiH. Hiljade mladih ljudi, dječaka, djevojčica bavi se ovom borilačkom vještinom. Karate sam po sebi je jako zanimljiv sport i veoma koristan kako za fizičku ljudsku spremu tako i za psihičku.

Karate u gradu Bihaću ima dugu tradiciju, a upravo najstariji klub u Bihaću koji gaji tu tradiciju je karate klub Bihać koji je iznjedrio mnogo uspješnih karataša i sportskih radnika. Godinama su karatisti iz Bihaća donosili medalje sa međunarodnih i svijetskih takmičenja.
Upravo najveću zaslugu za velike uspjeh ovog kluba ima Nijaz Muslić koji već pet decenija tranira i odgaja djecu, karataše grada Bihaća.

Trener karate kluba Bihać Nijaz Muslić, majstor karatea 8. dan upravo za naš portal Biscani.net istaknuo je za ovaj veliki jubilej sljedeće: “Za mene karate je život, sport koji ako se čovjeku podvuče pod kožu onda ga je teško ostaviti po strani. U karateu svi smo isti svi imamo isti cilj, a to su uspjesi. Generacije i generacije djece su trenirale u našem klubu. Veliki je uspjeh kad znaš da si 50 godina radio i gradio sportsku priču i na neki način uspio u svom cilju.”

Izvor: Biscani.net