Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je izuzetno važnim održavanje večerašnjeg sastanka lidera zapadnog Balkana sa čelnicima Evropske unije u Briselu. On je nakon susreta kazao kako je to dokaz posvećenosti nove evropske administracije prema regionu zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj perspektivi. 

– Večeras smo govorili o novom investicionom okviru koji se priprema u Briselu i koji bi bio verificiran na samitu u Zagrebu i vjerujem da je to suštinski važan impuls za proces razvoja našeg regiona. Ovaj sastanak je bio prilika da saopćim ono što je viđenje Crne Gore, u odnosu na trenutno stanje odnosa na relaciji EU zapadni Balkan i na prijedlog novih politika EU prema zapadnom Balkanu – rekao je Đukanović. 

Na pitanja novinara kako je izgledao njegov susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s obzirom na pogoršane odnose, Đukanović je kazao kako je večeras tema bila odnos Evropske unije i zapadnog Balkana, te da se svako potrudio da se ona pitanja koja se tiču unutrašnjosti zemalja ne iznose u prvi plan. 

– Nije dobro da bilo ko od nas daje sebi za pravo da se vraćamo u greške iz 90-ih, kada pokušavamo da sa viškom pažnje prema nacionalnim manjinama u drugim državama pokazujemo nedovoljno pažnje prema suverenitetu svake od naših država. To su greške koje smo vidjeli. Mogu biti zavodljivi pozivi sa ove ili one strane o navodnoj ugroženosti – rekao je Đukanović. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Nije dobro da se vraćamo u greške iz 90-ih / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.