Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je u jednom intervjuu kako Vlada Slovenije mora shvatiti da je situacija s koronavirusom vrlo ozbiljna. To je rekao u svjetlu svojih ambicija da se nakon mandata u Nionu potpuno posveti politici

Njegova popularnost u Sloveniji izrazito je velika i katkad zna odgovoriti premijeru Janezu Janši. 

– Ta vlada mora reći da je situacija ozbiljna, ali isto tako mora dati i nadu ljudima, jer ne možemo svakog dana govoriti gdje će buknuti. Pandemija će se jednom završiti i moramo imati pozitivniji pristup, imat ćemo ekonomski kolaps – rekao je Aleksander Čeferin. 

Na odgovor slovenskog premijera nije se dugo čekalo. Njegova izjava bila je žestoka, a odnosila se na utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valensije u Milanu.

– To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez. Opasnost se proširila, a nije zaobišla ni Sloveniju. To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto. Čak i poslije upozorenja Svjetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem – kazao je Janša. 

Utakmica osmine finala Lige prvaka Atalanta – Valensija igrala se 19. februara u Milanu, jer stadion italijanskog kluba ne zadovoljava uvjete. Iz Bergama je došlo 40.000 navijača.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Nije spriječio biološku bombu koja je izazvala pandemiju u Evropi / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.