Otvaranje još jedne afere u USK-u: Pare za komisiju i eto vozačke dozvole


Oko 70 posto vozača na ulicama osam općina Unsko-sanskog kantona tempirane su mine na cesti, jer nisu kako treba položili vozačke ispite.

Ovo, iz svog dvadesetogodišnjeg iskustva tvrdi vozač-instruktor Dušan Kovačević, koji za Oslobođenje kaže da se polaganja vozačkih ispita kupuju za 100/200 maraka za vožnju, ali i da se još više kupuje prolaznost na testovima, što košta oko 600/700 KM, zavisno od toga koliko je budućem vozaču stalo da položi ili koliko je “tup”, pa mu je previše teško položiti testove.

– Pogledajte samo bilo koji spisak kandidata za polaganje vozačkog ispita. Evo, naprimjer, na ovom spisku od 26 kandidata samo četvero njih je prijavljeno da ponovo polažu. U onom sistemu prolaznost između 30 i 40 posto smatrala se odličnom. Danas je 90 posto i nikad nije bilo gore stanje na ulicama. I od ovih 10 posto što ne prođu, uglavnom se radi o sirotinji koja nema da dadne ili o onima koji nisu znali kome su trebali dati novac. A evo zašto je to tako, u sistemu za polaganje vozačkih stvoren je paralelni sistem koji prijeti da proguta i ovaj legalni. Moja konkurencija mojim kandidatima prilazi i govori “šta ćeš kod toga Vlaha, dođi ovamo, mi ćemo ti začas srediti vozački” i ja to doživljavam svaki dan, priča nam Kovačević.

//oslobodjenje.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...